Mimarilerin vazgeçilmezi olan insanın gözünü ve ruhunu dinlendiren yüzyıllardır süregelen çini geleneksel olmuş olan Türk sanatlarımızdan olan çini, genellikle mimari yapılarımızın yanı sıra hem Dünya’da; saray, çeşme, cami, köşk türbe vb. yapılar açısından iç ve dış süslemelerinde kullanılmış bir seramik ürün özelliği taşımaktadır. Son zamanlarda insanların ihtiyacının değişmesi ile birlikte kişiye özel çini sanatını da popüler haline getirmektedir.
İnsanlar özel günlerde misal olarak sevgililer günü, doğum günü, evlilik, yıl dönüm vs. zamanlarda klasik hediye yerine ilginç hediye arayışına girmektedir. Tam bu noktada seçeceğiniz hediyelik çini hem sevdiklerinizi mutlu ederek, hem de tarihten gelen esintiler ile birlikte kalıcı bir hediye sunmanıza yardım edecektir.
Özgün hediyeler oluşturmak için sabırsızlanıyor musunuz!
O zaman sizlerin hayal edeceği ürünleri yapmak kurumun en doğal görevidir. Sevdiklerinize özel günlerde el emeği göz nuru hediyeler vermek diğer hediye türlerine göre daha anlamlıdır. Bu yüzden hediyelerinize anlam katmak için kişiye özel çini ürünlerine göz atabilme durumunuz olmaktadır.
Hediyelik çini ile ona verilecek olan değeri heyecan ile beklenen o özel günlerde yansıtmak, mutlu anları çoğaltmak için sayfaya göz atabilirsiniz.
Anılarınızı ölümsüzleştirmek için el yapımı hediyelik çini ürünleri özen ile yapılmakta ve hazırlanmaktadır.
Çini Nasıl Yapılır?
Topraktan yapılmakta olan, sırlanan, nakışlanarak pişirilen sanat eseri oldukça emek gerektirmektedir. Astarlar; renk, sırlama ve fırınlama konusunda oldukça dikkat gerektiren çini sanatı, sizin istekleriniz ve düşünceleriniz doğrultusunda şekillenmektedir.
Kaolen, tebeşir, kum ve benzeri birkaç maddenin bir araya gelmesi toprak hamuru hazırlanmaktadır. Çamur kıvamına gelene kadar karıştırılmaktadır. Süzgeç yardımı ile temizlenme işi gerçekleştirilmektedir. Hazırlanan hamura hangi şekli seçim yapar iseniz o şekil hediyelik çini için uygulanır. Daha sonra kurumaya bırakılmaktadır. Sertleştikten sonra astarlama yapılmaktadır.
Bisküvi işlemine geçilir sonradan. Bisküvi işlemi yaklaşık 24 saat yavaş yavaş gerçekleştirilir. Bu işlem bittikten sonra zımparalanma işlemi başlamaktadır.
Kağıt ile kaplandıktan sonra kağıtta sizin seçtiğiniz deseniniz çizilir. Kömür tozu ile belirginleştirilir. Seçtiğiniz renk ile doldurulur. Arkasından parça sırlanır.
Yavaş yavaş pişirilen çini piştikten sonra soğutulur ve artık hayal edilmekte olan çini hazır durumdadır.
Çini yapımı oldukça güzel bir meslek,ustası olmak isterdim açıkçası bunu özel günlerde hediye olarak paylaşmak aşırı güzel bir durum daha önce aldığım gibi bu işletmeyede tekrar uğramak istiyorum işletme yetkililerine teşekkürler 🙂