Gündelik hayatın koşuşturmasından ve stresinden uzaklaşmak için, ekim ayı boyunca her cumartesi ve pazar günleri saat 13:00 ile 16:00 arasında gerçekleştireceğimiz çini boyama workshop’u oldukça güzel bir seçenektir.
Workshop tüm haftanın yorgunluğunu atmanın yanı sıra, ailece keyifli vakit geçirmeye olanak sağlayan birçok etkinliği de içinde barındırdığından harika bir hafta sonu kaçamağı olacaktır. Birçok insan, şehir hayatın o kasvetli ve bunaltıcı havasına işi nedeniyle katlanmak zorundadır. Tüm hafta boyunca erken saatlerde gidilen işler, büyük streslere ve yorgunluğa neden olmaktadır. Çoğu insan hafta sonu yapacakları küçük kaçamakları ve dinlenecekleri günlerin hayalini kurarak kendini motive etmektedir. Ankara’nın Beypazarı ilçesinin Yaşayan Köy adıyla bilinen Anadolu Açık Hava Müzesinde gerçekleşecek olan etkinlik de özellikle şehir hayatından bunalan kişiler için eşsiz bir doğa deneyimi yaşatarak yeni haftaya daha motive ve daha neşe dolu başlamalarını sağlayacaktır.

Gezi Deneyiminde Sizleri Neler Bekliyor
Gezi boyunca Beypazarı Yaşayan Köy‘de; son zamanlarda artık unutulan ancak hatıralarda hala huzur veren nostaljik köy yaşamından izlerle karşılaşılacak, her yaştan insanın zevk alabileceği çeşitli etkinlikler yapılacak ve Beypazarı ilçesinde yetişen fıstık ağaçlarından hasat yapılacaktır. Beypazarı’nda yetişen Antep fıstığı ağaçlarının oldukça güzel bir hikayesi bulunmaktadır. Ankara’nın Beypazarı ilçesinde Antep fıstığı hasadı Atatürk zamanında başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk zamanında yapılan araştırmalar sonucunda, oldukça değerli bir kuru yemiş olan Antep fıstığının çitlembik ağaçlarını aşılayarak elde edilebildiği öğrenilmiştir.
Gazi Antep bölgesinden gelen uzmanlar, çiftçilikle uğraşan kişilere nasıl aşılama ve hasat yapacakları göstererek bu bölgede de Antep fıstığı hasadının yapılmaya başlamasına katkıda bulundu. Gezi boyunca bu tarz bilgilerin de eşliğinde geçmişe keyifli bir yolculuk yapılacaktır. Türk halıları ve mimarisi yakından incelenecek, bu sayede eski tasarımlar, desenler hakkında bilgi sahibi olunacaktır.

Etkinlik Çocuklar İçin Uygun mu?
Doğayla iç içe olunacak ve eski köy hayatından parçaları günümüze taşıyacak olan bu etkinlik, çocuklu aileler için de oldukça eğlenceli olacaktır. Zamanında az da olsa köy yaşamını tadan yetişkinler, çocuklarıyla o güzel günlerden kalan şeyleri tekrardan deneyimleyebilecektir.
Workshop etkinliği boyunca oğlakları ve hayvanları sevme, eski usul çamaşır yıkama, mısır öğütme oyunları gibi etkinlikler düzenleneceğinden her yaştan insan büyük keyif alacaktır. Köy yaşamı tanıtımının bolca yapıldığı bu gezi de verilen çay molaları sayesinde kişiler yorulmadan eğlenceye devam edebilecektir.
Çini Boyama Workshop’u
Etkinliğin temel amacını çini workshop’u oluşturmaktadır. Çini köklü bir geçmişe sahip el sanatlarından biridir. Kişilerin yaratıcılıklarını ve benliklerini yansıtabildikleri bu sanat eserleri, oldukça dekoratif parçalardır. Osmanlı zamanından beri süsleme amacıyla kullanılan çiniler, popülerliğini hala korumaktadır. Gerçekleştirilecek olan etkinlikte baştan bir çini yapımı değil bu çinilerin nasıl renkli ve göz alıcı hale getirildiği anlatılacaktır. Çini boyama işlemi bir hayli eğlencelidir.
Geçen sene katılmıştım, baya keyif aldığımız bir gün geçirmiştik.
Bu senede workshop yapıyor musunuz? Yapıyorsanız bana tarihi e-posta ile bildirebilir misiniz?